Știați că...

...administrația Ploesciului a studiat o primă variantă de modernizare a orașului în anul 1893? Inginerul francez Charles Chaigneaux a propus la acea vreme soluții moderne de alimentare cu apă și de canalizare, dar acel proiect nu a fost niciodată realizat.

...în anul 1903, primarul Ploieștiului, George Gh. Ionescu a decis reluarea proiectelor de alimentare cu apă a Ploieștiului? În urma consultărilor cu ingineri români, l-a invitat pe Sir William Heerlein Lindley la Ploiești – o personalitate în domeniul tehnico-edilitar al acelei epoci.

...Uzina de apă de la Crângul lui Bot a fost inaugurată la 31 octombrie 1910?

...locația Uzinei de apă de la Crângul lui Bot nu a fost aleasă întâmplător? Pădurea de la Crângul lui Bot se află la confluența bazinelor hidrografice Prahova si Teleajen, resursele de apă fiind abundente si de foarte bună calitate.

...soluțiile implementate la Uzina de la Crângul lui Bot de aspirare a apei cu ajutorul pompelor de vid și reducerea turației motoarelor în funcție de nivelul apelor din rezervor au constituit premiere în lucrările hidrotehnice din Europa?

 


 

 


Știați că...

...în anul 2000, randamentul rețelei de alimentare cu apă a Municipiului Ploiești era de sub 50%, astăzi acesta ridicându-se la 75%?

...Centrul de Apel APA NOVA Ploiești este primul centru de apel înființat în domeniul serviciilor publice din România?

...APA NOVA Ploiești deține o triplă certificare a sistemului de management integrat (Calitate – Mediu – Securitate în Muncă) din anul 2006?

...în anul 2014, APA NOVA Ploiești a obținut certificarea sistemului de management privind Siguranța Alimentului în conformitate cu standardul european ISO 22000:2005, fiind primul operator de apă din România care a obținut această certificare de la un organizație internațională (AFNOR Certification)?

...locuitorii Municipiului Ploiești beneficiază de cel mai mic tarif practicat în municipiile reședință de județ din România pentru serviciile de alimentare cu apă potabilă și de canalizare?

Click aici pentru mai multe informatii  Click aici pentru mai multe informatii