• water_ok_icon
  • water_ok_icon

Despre noi

Scurt istoric al apei în Ploiești

Alimentarea cu apă a Municipiului PloieștiȘtiați că…

…Administrația Ploieștiului a studiat o primă variantă de modernizare a orașului în anul 1893? Inginerul francez Charles Chaigneaux a propus la acea vreme soluții moderne de alimentare cu apă și de canalizare, dar acel proiect nu a fost niciodată realizat.

…În anul 1903, primarul Ploieștiului, George Gh. Ionescu, a decis reluarea proiectelor de alimentare cu apă a Ploieștiului? În urma consultărilor cu ingineri români, l-a invitat pe Sir William Heerlein Lindley la Ploiești – o personalitate în domeniul tehnico-edilitar al acelei epoci.

…Uzina de apă de la Crângul lui Bot a fost inaugurată la 31 octombrie 1910?

…Locația Uzinei de apă de la Crângul lui Bot nu a fost aleasă întâmplător? Pădurea de la Crângul lui Bot se află la confluența bazinelor hidrografice Prahova și Teleajen, resursele de apă fiind abundente și de foarte bună calitate.

…Soluțiile implementate la Uzina de la Crângul lui Bot de aspirare a apei cu ajutorul pompelor de vid și reducerea turației motoarelor în funcție de nivelul apelor din rezervor au constituit premiere în lucrările hidrotehnice din Europa?