• water_ok_icon
  • water_ok_icon

Media

Media

Apa de la robinet este şi va fi potabilă

Pentru a confirma calitatea apei potabile, Apa Nova prelevează și testează probe din cele 32 de puncte fixe, stabilite de comun acord cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Pentru a confirma calitatea apei potabile, Apa Nova prelevează și testează probe din cele 32 de puncte fixe, stabilite de comun acord cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova, din sistemul de distribuție a apei potabile care acoperă întreg oraşul, probe care sunt analizate în unul dintre laboratoarele acreditate Apa Nova. De asemenea, sunt monitorizați în permanență parametrii de calitate reglementați legal, pentru a nu exista nicio îndoială față de calitatea apei care intră în rețeaua de distribuție, iar mai apoi ajunge la robinetele consumatorilor. În paralel, sunt efectuate analize şi în laboratoarele altor instituții specializate precum Direcția de Sănătate Publică Prahova.

Apa este furnizată în condiții de siguranță de către Apa Nova la robinetul cetățenilor Ploieștiului. Este bună de băut si poate fi utilizată pentru toate tipurile de uz casnic. Zilnic sunt produși și distribuiți în rețea aproximativ 37.000 mc de apă potabilă care deservesc o populație de circa 200.000 locuitori.

În contextul răspândirii rapide a cazurilor de coronavirus în toată țara și al îngrijorării populației privind serviciile de utilitate publică, precizăm că apa potabilă nu este un mijloc de transmitere a acestui virus. Încă de la declanșarea crizei pe tema coronavirusului, compania Apa Nova a tratat subiectul cu mare seriozitate și au fost luate măsuri de prevenție pentru a proteja angajații și clienții.

Menţionăm că în niciun moment al procesului de producție, niciun angajat Apa Nova nu intră în contact cu apa potabilă distribuită consumatorilor din Ploiești, acesta fiind complet automatizat şi digitalizat.