• water_ok_icon
  • water_ok_icon

Media

Media

09 Februarie 2019 - Informare de presă - Lucrare complexă Apa Nova pentru remedierea unei avarii majore

Compania Apa Nova desfășoară în cursul zilei de astăzi, 09.02.2019, o lucrare complexă de remediere a unei averii majore apărută la sistemul de distribuțție și alimentare cu apa potabilă.

Echipele operaționale ale Apa Nova au intervenit rapid încă de la ora 05:30 dimineața pentru identificarea locației de avarie și la izolarea tronsonului afectat. Tronsonul vizat alimentează următoarele zone: cartier Albert, cartier Nord (zona Republicii) și cartier Gheorghe Doja până la Catedrală.

Ca urmare a amplei avarii, precum ți a sesizărilor referitoare la calitatea apei distribuite în zonele amintite, compania anunță că există posibilitatea constatării de probleme cu privire la calitatea apei potabile, în sensul creșterii nivelului de turbiditate, fapt ce poate determina apariția de boli asociate consumului de apă. În acest sens, Direcția de Sănătate Publică Prahova instituie în zona de aprovizionare cu apa potabilă afectată (cartier Nord, cartier Republicii, străzile Gheorghe Doja și Splaiului, zona dintre străzile Zidari și Deltei) interdicție de consum de apă distribuită prin rețeaua de distribuție (se interzice consumul de apă pentru băut, gătit, spălat, spălat pe dinți); apa va putea fi folosită doar pentru evacuarea apelor uzate fecaloid-menajere.

Consumatorii din zona afectată vor consuma apă potabilă plată îmbuteliată. În lipsa unei surse alternative de apă potabilă, apa de la robinet va fi consumată doar după o fierbere prealabilă (cel puțin 2 minute) și după răcirea acesteia.

Interdicția de consum instituită se va menține până la confirmarea potabilității apei distribuită în zona de aprovizionare cu apă afectată.

În acest sens, operatorul Apa Nova și Direcția de Sănătate Publică Prahova prelevează probe de apă din rețeaua de distribuție a zonei afectate în vederea analizării calității apei distribuite.

Apa Nova le cere scuze ploieștenilor pentru disconfortul creat și pune la dispoziție cisterne de apă potabilă. Lucrările sunt realizate în regim de maximă urgență. Echipele ANP vor lucra dedicat până la finalizarea lucrărilor de avarie într-un interval cât mai scurt de timp.

Consumatorii afectați de avarie sunt rugați să transmită eventualele reclamații și solicitări de informații suplimentare, 24 de ore din 24, la Call center-ul Apa Nova, la numărul de telefon 0800 800 923 (apel gratuit) apelabil din rețeaua Telekom Romania, iar din alte rețele de telefonie fixă sau mobilă, la numărul 0244 407630 (apel taxabil).

Vă mulțumim pentru înțelegere.