• water_ok_icon
  • water_ok_icon

Media

Media

10 Februarie 2019 - Lucrare complexă Apa Nova pentru remedierea unei avarii majore - Revenire la comunicat

Compania Apa Nova desfășoară în cursul zilei de astăzi, 09.02.2019, o lucrare complexă de remediere a unei averii majore apărută la sistemul de distribuțție și alimentare cu apa potabilă.

În zona afectată ieri, 09.02.2019, de avaria majoră ce a generat probleme privind aspectul de turbiditate a apei furnizate, parametrii de turbiditate și clor se încadrează în limitele de potabillitate în conformitate cu verificările realizate de laboratorul mobil al companiei Apa Nova, verificări realizate și astăzi, 10.02.2019.

În data de 09.02.2019 în paralel cu intervențiile de localizare și izolare a pierderii s-au realizat și manevre de transferare treptată pe altă zonă de aprovizionare. Prin aceste acțiuni, la verificările din teren, s-a constatat conformitatea pentru indicatorii clor și turbiditate.

După localizarea pierderii și finalizarea intervențiilor de izolare a tronsonului de conductă afectat în cursul serii de ieri, 09.02.2019, s-au realizat intervenții de revenire la modul de alimentare inițial, pentru a asigura alimentarea optimă și din punct de vedere al presiunii furnizate către utilizatori.

Atât în cursul zilei de ieri, cât și astăzi, s-au prelevat și probe bacteriologice, rezultatul unor astfel de analize se obține după 72 de ore.

În zonele: Cartier Nord, Cartier Republicii (zona de blocuri din perimetrul str.Zidari - Șos. Vestului – Republicii - str Nicolae Titulescu; zona de blocuri din perimetrul Șos Nordului – Republicii - Str Andrei Mureșan – Constantin Brezeanu, str Platoșei, str. Militari, str. Moș Ion Roată si str. Andrei Mureșanu) zona de blocuri de străzile Ghe Doja (tronson Republicii – BCR) și Splaiului, str.Timotei Cipariu și str. Banatului, operatorul serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare a pus și pune la dispoziție cisterne mobile de apă, iar clienții pot suna la numărul de telefon 0800 800 923 prin Call center-ul companiei.